Maak van goedkoop geen duurkoop

Waarop letten bij een autoverzekering afsluitenBij het berekenen en vergelijken van verschillende goedkope autoverzekeringen komt altijd de volgende vraag opzetten. Waarop moet ik letten bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering online? Meestal gaat het vergelijken van autoverzekeraars vrij eenvoudig totdat er daadwerkelijk gekozen moet worden. Het kan namelijk zomaar ineens zo zijn dat die goedkope aanbieder helemaal niet zo goed is als wordt gedacht. MGA heeft daarom verschillende punten op een rij gezet om alle misverstanden en verkeerde keuzes te voorkomen bij het vinden en selecteren van een nieuwe autoverzekering.

Dekkingsvorm

Allereerst moet u nagaan welke dekkingsvorm het best bij uw type auto past. Er zullen eerst een aantal stappen moeten worden nagegaan om te achterhalen welke dekkingsvorm het meest overeenkomt. Hierbij zijn een aantal gegevens van belang bij het bepalen van de juiste dekking. Kijk op deze pagina voor verschillende dekkingsvormen en welke soort het best bij uw voertuig past. Doorgaans kiezen de meeste autobezitters voor een WA+ dekking. Dit wordt ook wel een beperkt casco dekking genoemd. Toch hoeft dit echter niet altij nodig te zijn en soms kan het gewoon totaal overbodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een oude auto die nog maar een paar honderd euro waard is. Het heeft dan totaal geen zin om deze te voorzien van een uitgebreide dekking.

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekking kunnen het verschil betekenen tussen goedkoop en duurkoop. Soms kan een juiste combinatie tussen dekkingen ook een wereld van verschil betekenen. Bovendien kan een minimale kennis over aanvullende dekkingen net dat extra zijn wat u nodig heeft om de juiste polis samen te stellen. Een ongevallen inzittenden verzekering, bijvoorbeeld, is niet hetzelfde als een schade inzittenden verzekering. Het verschil zit namelijk in de mate van vergoedingen welke na een ongeval door de verzekeraar wordt uitgekeerd. Met de schade inzittenden verzekering worden ook bijkomende kosten gedekt. Dit kunnen kosten zijn als medische rekeningen, het vergoeden van uw loon na arbeidsongeschiktheid, het betalen van bijkomende kosten als gevolg van blijvende invaliditeit enzovoorts. Het is dus absoluut niet onverstandig om redelijk op de hoogte te zijn van aanvullende dekkingen. Een ander punt van belang is het beschermen van uw premiekorting. Na een schadeclaim zal er doorgaans een premieverhoging worden berekend. Met een no-claimbeschermer als aanvullende dekking heeft u de garantie dat u kunt blijven profiteren van uw premiekorting. Deze premiekorting ontvangt u aan de hand van uw opgebouwde schadevrije jaren. U zal na een schadeclaim dan wel een stapje terugvallen op de bonus/malusladder, maar uw premiekorting blijft. Het op een slimme manier combineren van aanvullende dekkingen is dus zeker een punt van belang. Heeft u een aanbod op maat nodig met de juiste dekkingen? Stuur ons uw gegevens via het formulier een aanbod op maat ontvangen en wij gaan direct voor u na welke aanvullende dekkingen het best overeenkomen.

Schadeafhandeling

Hoe uw verzekeraar omgaat met een schadegeval kan treffend zijn om klant te blijven of niet. Een betrouwbare partner na schade is wat u nodig heeft. Hoe kunt u dit het best achterhalen? Er zijn verschillende gebeurtenissen waarbij u direct kunt weten of het een snelle schadeafhandeling zal zijn, of juist een rotklus waarbij u gefrustreerd het afwachten doorbrengt. Allereerst is het van belang om te weten of de verzekeraar alles voor u regelt. Dat wil zeggen, wordt er contact met de schadehersteller opgenomen voor u, worden rekeningen vooruit betaald zodat u dit niet zelf hoeft te doen, wordt u voorzien van vervangend vervoer terwijl u wacht op uw eigen auto, enzovoorts. Dit kan het verschil uitmaken tussen een goede partner na schade, of een verzekeraar waarbij u alles lekker zelf mag gaan regelen. Niemand heeft zin om dit te doen en dit brengt in sommige situaties alleen maar frustraties met zich mee. Kijk op onze verzekeraars pagina om te achterhalen hoe deze omgaan met schadeafhandelingen. Staat uw verzekeraar hier niet tussen? Stuur ons dan een bericht en wij gaan voor u achterhalen hoe uw verzekeraar precies met schadekwesties omgaat.

Regelingen na total-loss of diefstal

Het is belangrijk om te weten hoe uw autoverzekeraar omgaat met vergoedingen wat betreft total-loss, diefstal, vandalisme enzovoorts. U wilt natuurlijk wel de juiste vergoeding. In de regel worden verschillende regelingen in werking gezet zodra u met één van deze situaties te maken heeft. Een regeling zoals een aanschafwaardevergoeding wordt standaard binnen uw polis opgenomen, met de mogelijkheid om deze extra te verlengen middels een aanvullende dekking. U ontvangt dan een vergoeding waarmee u minimaal een soortgelijke voertuig kunt aanschaffen. U heeft binnen dit tijdsbestek steevast recht op het aankoopbedrag. Als uw auto ouder dan een bepaalde leeftijd is, dan is een dagwaarderegeling van kracht. Er wordt dan een bedrag uitgekeerd op basis van de dagwaarde plus 10%. Direct weten hoeveel uw auto op dit moment nog waard is? Via deze pagina kunt u direct berekenen hoeveel uw auto waard is om te achterhalen wat de dagwaarde op dit moment is.

Voor- en Nadelen

Het is belangrijk om te weten welke voor- en nadelen uw keus zal hebben. Als u bijvoorbeeld een goedkope aanbieder kiest, maar waarbij u na een schadegeval alles lekker zelf mag afhandelen, dan kan het handig zijn om twee keer na te denken hierover. Het is in zo een geval bedachtzaam om te weten hoe de verzekeraar met schadegevallen omgaat en of bepaalde lasten u uit handen wordt genomen. Daarnaast is het belangrijk om te weten of uw opgebouwde voordelen wel beschermd zijn en of deze optie wel duidelijk wordt gecommuniceerd. Denk bijvoorbeeld aan uw opgebouwde schadevrije jaren. Een verzekeraar die na een kleine schadegeval enige coulance betoont zal in de regel een veel betere keus zijn dan een partij die direct uw premie wil gaan verhogen, plus ook nog eens acuut een no-claim degradatie doorvoert. Een goede kenspreuk in dit geval is dan ook: bezint eer ge begint. Vergelijk dus goed alle verzekeraars om te achterhalen hoe goed de voordelen daadwerkelijk zijn voordat u zich verzekert.

Voorwaarden

Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Lees de polisvoorwaarden. Neem desnoods een vluchtige kijkje door de polisvoorwaarden voordat u zich verzekert. Via onze website vergelijken wij verzekeraars waarvan de polisvoorwaarden ook vrijblijvend vooraf doorgenomen kunnen worden. U heeft dus geen excuus dat er geen mogelijkheid is om de voorwaarden door te nemen voordat u zich verzekerd heeft. In de verzekeringsvoorwaarden vind u verschillende punten zoals opzegtermijnen, regelingen, schadeafhandelingen, bepalingen omtrent het eigen risico, no-claimstelsel, bonus-malusysteem, contracttermijnen en eventuele stilzwijgende verlengingen, vergoedingen, vervangend vervoer, bepalingen omtrent hulp in binnen- en buitenland, enzovoorts. Het kan dus zeker helpen bij het selecteren van de juiste autoverzekeraar en wel degelijk het verschil uitmaken tussen goedkoop en duurkoop. U heeft nu een redelijk beeld over verschillende punten waarop u moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering. Vond u deze informatie handig en bruikbaar? Laat dan hieronder een reactie achter en laat het ons weten.

MGA helpt u graag!