Vergelijken · Verzekeren · Besparen

Veel gestelde vragen

Home/Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen2017-02-08T14:05:05+01:00
Kan ik hulp krijgen bij het overstappen?2017-02-08T14:05:06+01:00

Hulp nodig bij het overstappen?

Online een nieuwe autoverzekering afsluiten is gemakkelijker dan vaak wordt gedacht. Door middel van een overstapservice kunt u eenvoudig en snel overstappen naar een nieuwe aanbieder. Niet alle autoverzekeraars bieden een overstapservice. Wat u in dit geval kunt doen is het volgende:

  1. Bezoek www.opzeggen.nl
  2. Vul de naam in van uw huidige verzekeraar
  3. Vul uw gegevens in
  4. Print uw opzegbrief of verzend deze via de opzegservice
  5. Laat uw nieuwe autoverzekering per opzegdatum ingaan
Ik heb mij bedacht, kan ik mijn nieuwe verzekeringsovereenkomst afzeggen?2014-05-02T00:36:49+01:00

Uw nieuwe verzekeringsovereenkomst opzeggen?

Wettelijk is er vastgesteld dat er een afkoelperiode is van 14 dagen. U heeft dus 14 dagen bedenktijd. Bij het afsluiten van een autoverzekering is dit niet anders. U kunt dus binnen deze afkoelperiode kenbaar maken dat u toch liever afziet van een definitieve overeenkomst.

Hoe lang duurt het voordat mijn nieuwe autoverzekering ingaat?2014-05-02T00:28:42+01:00

Ingangstermijn nieuwe autoverzekering

Bij het aanvragen van een autoverzekering online kunt u zelf aangeven wanneer uw autoverzekering ingaat. U kunt dit tot een aantal maanden in de toekomst instellen. Dit is handig als u bijvoorbeeld nog enkele maanden vastzit aan een contract bij uw huidige aanbieder.

Moet ik mijn oude autoverzekering zelf opzeggen?2014-05-02T00:36:26+01:00

Wat zijn de mogelijkheden?

U heeft de mogelijkheid om uw oude autoverzekering natuurlijk zelf op te zeggen. Doorgaans kiezen de meeste consumenten er toch voor om dit te laten doen. Door middel van een opzegservice kan dit gemakkelijk online via uw nieuwe autoverzekeraar. Als dit niet mogelijk is doet u het gewoon via een online opzegservice als Opzeggen.nl waarbij u gemakkelijk aangeeft dat u gebruik maakt van hun opzegservice.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?2014-05-02T00:50:22+01:00

Zijn mijn gegevens veilig?

Als u besluit om online een autoverzekering af te sluiten ontkomt u er niet aan om een aantal gegevens te delen. Dit zijn persoonlijke gegevens zoals uw naam, adres, woonplaats enzovoorts. Bovendien wordt er gevraag om het meldcode van uw auto. Deze kunt vinden op het kentekenbewijs en bestaat uit 4 cijfers. Al deze gegevens worden via een veilige verbinding verzonden zodat uw gegevens niet zomaar in handen kunnen komen van kwaadwillenden. De verzekeraar kan bovendien een eigen beleid hanteren wat betreft het delen van persoonsgegevens. Raadpleeg hiervoor de klantenservice van uw verzekeraar met al uw vragen omtrent de privacy van uw persoonlijke gegevens. In de regel hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. In het ergste geval kan de verzekeraar door een overheidsinstelling gedwongen worden om persoonlijke gegevens te delen, maar dan zullen vanzelfsprekend alle klanten hiervan op de hoogte worden gesteld.

Hoe kan ik online een autoverzekering afsluiten?2017-02-08T14:05:06+01:00

Autoverzekering online afsluiten?

Het vinden, selecteren en uiteindelijk afsluiten van een nieuwe autoverzekering online is ontzettend eenvoudig. Dit is wat u moet doen om het super simpel te houden. Bekijk welke aanbieder de goedkoopste autoverzekering heeft en bereken via deze pagina eerst uw premie. Denk eraan, de premie kan sterk verschillen en afhankelijk van uw persoonlijke gegevens kan dit zelfs lager zijn. Vergelijk alle aanbieders en u ziet direct welke de goedkoopste is. Het is ook handig om na te gaan welke dekking u nodig zult hebben. Voor nieuwe auto’s tot ±4 jaar zal een all-risk dekking (ook wel WA volledig casco) de juiste optie zijn. Voor oudere auto’s is een WA+ (beperkt casco) voldoende. Kies hierna voor “direct aanvragen” en vul uw NAW (naam, adres en woonplaats) gegevens in. Geef aan vanaf welke datum uw auto verzekerd moet zijn. Als u overstapt is het verstandig om het vanaf de einddatum van uw oude polis in te laten gaan. U zult dan niet 1 dag onverzekerd rondrijden. Hierna verzend u all ingevulde gegevens en vanaf uw vooraf ingevulde ingangsdatum gaat uw autoverzekering in. Het is eenvoudig, snel en al uw gegevens worden over een veilige verbinding verzonden. Heeft u toch nog hulp nodig bij het overstappen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

MGA helpt u graag!

Veel gestelde vragen - Mijn Goedkope Autoverzekering