WA

Deze basis dekking is de minimale vorm die wettelijk verplicht is. Een WA autoverzekering is in geval van oude auto’s (doorgaans ouder dan 8 jaar) de juiste keus. Met een basis WA wordt alleen de schade vergoedt welke door u is aangebracht aan anderen. De schade aan uw eigen auto zal u zelf moeten bekostigen. In geval van een zeer oude auto kan het laten repareren van de schade in sommige gevallen dus duurder zijn dan de waarde van het voertuig zelf. Voor iets nieuwere auto’s zult u een dekkingsvorm hoger moeten gaan.

WA +

Deze dekkingsvorm word ook wel WA beperkt casco, WA mini casco of WA extra genoemd. Naast een vergoeding bij aangebrachte schade wordt ook schade vergoedt door bijzondere oorzaken zoals een aanrijding met wild, schade na stormbuien en meer. In de regel wordt alle schade vergoedt behalve schade welke zelf is aangebracht door bijvoorbeeld parkeerdeukjes. Deze vorm is het meest geschikt voor auto’s met een leeftijd tussen de 4 – 8 jaar oud.

Wa volledig (All-risk)

Deze vorm wordt ook wel een WA uitgebreide dekking genoemd. Met de all-risk dekking is alle schade gedekt en wordt er door de verzekeraar zelfs uitgekeerd als de schade zelfs is aangebracht. Denk hierbij aan schade door foutief inparkeren, slippen, blikschade na diefstal of vandalisme, water- en brandschade, enzovoorts. In de regel wordt deze dekking het meest gekozen voor auto’s met een leeftijd tot 4 jaar oud.

Dekkingsvormen